onsdag, april 11, 2012

Dela livet

Efter ytterligare en lång paus från bloggandet så är det åter dags för ett inlägg.

Under flera års tid har jag och min fru varit med i olika "hemgrupper" inom olika kyrkor. Det har ofta varit väldigt givande träffar, där man kunnat prata om livets djupaste funderingar, förutom trevlig gemenskap och gott fika.

Nu när man blivit småbarnsförälder har det inte varit lika enkelt att hinna med, och det har varit svårt även av praktiska skäl.

I höstas startade vi därför upp mans- & kvinnogrupper, där kvinnorna träffades varannan vecka och männen varannan. Det kändes som viktiga och givande tillfällen. Av olika anledningar var det svårt att fortsätta, men nu gör vi en nystart och vi vill berätta lite om vad det är vi startar.

De tidigare grupperna bestod enbart  av medlemmar från Djupvikskyrkan. Tanken med den nya satsningen är att det ska vara en öppen grupp, oavsett vilken kyrka man tillhör eller inte tillhör så är man välkommen! Vi tror att det finns en styrka i det.

Upplägget
Kvällen börjar med fika och gemenskap, redan där finns möjlighet att öppna för de personliga samtalen. Sen går vi över till de djupare funderingarna eller vardagliga problem eller glädjeämnen som finns. Alla ska få möjlighet att säga sitt, samtidigt som man kan vara bara lyssnare också om man inte har något att dela.
Det känns viktigt att kvällarna inte blir för långa, så att jobba för att avsluta vid 21:00 bör vara ett mål. Då ska man även ha hunnit att ge tid för gemensam bön. Varannan vecka träffas männen och varannan vecka träffas kvinnorna. Vi träffas i hemmen och kan även ha gemensamma samlingar ibland på t.ex. Storstrand. Blir vi för många så delar vi grupperna beroende på vart man bor.

Syfte med samlingarna
Att skapa en plats där utrymme ges till att dela livet med varandra. En kristen gemenskap utan krav, men med ett tydligt syfte.

Till sist vill vi också nämna att de här samlingarna inte är en ersättning för en församlingsgemenskap eller en konkurrent till någon av de församlingar som finns. Vi uppmuntrar människor att vara med i en församling, men vi kommer inte att försöka påverka någon i det valet. Vi hoppas att det här kan bli mötesplatser mellan människor från olika sammanhang, där respekt finns för våra olikheter och där vi kan hjälpa varandra i vår kristna tro.

Hör av dig om du är intresserad av att vara med: ensittarev2(a)gmail.com

Med önskan om allt gott!
Jonas & Johanna

1 kommentar:

Sofia sa...

Kul att du har bloggat igen! :D

Filosofi/Religion Blogglista.se Religion BlogRankers.com Blogg Topplista på Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också!