onsdag, maj 27, 2009

Invigning, semester och nystart

Äntligen! Bara ett jobb att tänka på, den 20 maj hade jag min sista dag i Hortlaxkretsen och nu satsar jag 100% på Storstrand. Det är många bollar att hålla i luften ändå, men det känns skönt att kunna fokusera på en arbetsplats!

Invigningen blev otroligt lyckad! Nästan 300 kom och åt Tacobuffé, en fullsatt kyrka på Roland Utbult och en fantastisk kollekt till Erikshjälpen, ett mysigt scencafé med två duktiga akter. Bland annat nya bandet Korsfest. På lördagen kom det 100 barn till barnkalaset, och fullt med folk på invigningen, många höll tal bl.a. biskopen. Söndagsgudstjänsten blev fullsatt, och på tårtkalaset kom det ca. 450 personer som käkade upp 46 tårtor! :D

I helgen har vi varit i Uppsala på vårseminariet, sen blev det en härlig konsert på lördagkvällen i Ö-vik. Michael W. Smith på Swedbank Arena... ca. 2000 i publiken! Förband: Frank Ådahl och lovsångsnätverket från Övik. Det kändes nästan overkligt, en av mina absoluta favoritartister spelade i norra Sverige för första gången. :)

Nu är det fullt ös på Storstrand, kom gärna och hälsa på, men ring gärna innan i så fall. Upptaktshelgen är 6-7 juni, då blir det bl.a. KRIK-dag, konsert med Johanna Lindgren band, hamburgergrillning m.m.

Men INNAN det så är det ju pingstkonferensen nu till helgen! Kolla in programmet på: www.storstrand.nu. Huvudtalare: Stanley Sjöberg, men även pastor Bob Beeman, rockpastorn från Nashville kommer att tala under helgen! Välkommen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Glad pingst!

Pingsten är av många bortglömd... de flesta karismatiker ignorerar den ekonomiska delen av Apg 2 och fokuserar bara på det karismatiska delen, men det är ett faktum att alla kristna (ja, alla) sålde allt de ägde och delade allt gemensamt den första pingsten... de utrotade rikedom och fattigdom i ett slag. Detta var inte bara en "Jerusalemföreteelse" som andra församlingar inte praktiserade, kyrkohistorien vittnar om att majoriteten av församlingarna de första 200 åren praktiserade egendomsgemenskap (se t ex http://www.christarchy.com/profiles/blogs/early-christian-teaching-on).

Jag vill ha en sådan pingst igen! Dock vet jag att det kan gå utför tills man har det omvända problemet: att man bara bryr sig om den ekonomiska delen av pingsten och inte den karismatiska. Vi behöver andegåvor likaväl som egendomsgemenskap, under och tecken likaväl som fattigdomsbekämpning. Jag vill återuppväcka HELA pingsten, inte bara en del av den. Det är detta jag ska skriva om på den nystartade bloggen http://helapingsten.wordpress.com/ framöver. Läs också David Åhléns blogg http://operationovresalen.blogspot.com/ som manar till en karismatisk förnyelse som innebär både helande och ekonomisk utjämning.

Filosofi/Religion Blogglista.se Religion BlogRankers.com Blogg Topplista på Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också!