tisdag, januari 13, 2009

Nordeld 2009

Under helgen som gick var det premiär för en ny ekumenisk (kyrkmångkulturell) konferens på Storstrand. Talare under konferensen var Owe Lindeskär, pastor från Pingstkyrkan, Krister Renard, gymnasielärare och fysiker samt Bengt Berggren, Israelkunnig och duktig Bibellärare. Duvan var även där och sålde böcker i pauserna. När det arrangeras en sån här grej för första gången så kan det vara svårt att få folk att komma. Dels så har man inte fått in en vana att det är en konferens i början av januari på Storstrand, sen så är talarna inte så kända här uppe, och dessutom tror jag att man är lite skeptisk till nya saker. När man inte känner till vad det är för möten så tror jag många låter bli att åka.

De som missade årets konferens missade mycket bra undervisning och bra gudstjänster. Ämnen som togs upp var bl.a. behovet av att samarbeta mer mellan olika kristna kyrkor och samfund, behovet av att vara mer beroende av Gud, att varje dag sätta Gud först i ens liv och sist men inte minst Intelligent Design. Mycket intressant, tänk att det finns så mycket som talar för att jorden inte finns till av en slump. Det är mycket som pekar på att det ligger en intelligent designer bakom! Personligen tror jag att det är Bibelns Gud.

Som tur är verkar det som att arrangörerna vill satsa nästa år igen. Jag ser fram emot att få se vilka talare man tänker kalla och hoppas att fler vågar ta sig till Storstrand för Nordeld 2010. Vi behöver fler helger där vi kan träffas över kyrkgränserna och fira gudstjänster tillsammans!

2 kommentarer:

Mats R sa...

Ja, det var bra på storstrand, även om jag bara hann med två möten, men dom var bra, båda med Krister Renard om ID.
Kul att det verkar bli nästa år igen, många jag pratar med har inte vetat om att det varit, så vi får bli bättre på att sprida informationen.

Anonym sa...

De talare som det just nu ser ut att kunna bli är följande: Krister Renard, Bengt Berggren (hel Israeldag planeras). Stanley Sjöberg (pingis) och Roger Larsson (frälsis) har båda preliminärt tackat ja till att komma.p

Filosofi/Religion Blogglista.se Religion BlogRankers.com Blogg Topplista på Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också!