söndag, juli 16, 2006

Spår av jordnötter

Vaknade tidigt och tog mig nedför alla trapporna igen, jag har nog fått riktigt bra kondition av den här resan. Jag har bott på 7:e våningen och de två första gångerna jag skulle åka hiss så strulade den, sen blev det aldrig mer hiss. :) Jag kan ändå rekommendera "Generator", Tysklands största vandrarhem med hotellklass 1. Vet inte vad som avgör stjärnorna, men nog kändes det minst som ett tvåstjärnigt, kanske en svag 3:a.

Ok, nästan hemma nu... sitter på Cityterminalen i Sthlm. Den dator som jag satte mig vid verkar skum, den var inloggad och tidsbegränsningen verka ha hängt sig!! :D Med tanke på att det är 4 timmar kvar till tåget går så gör det inget, egentligen kostar en timme 20 spänn!

Käkade en pizzameny på flyget, en påse med jordnötter följde med på köpet. När jag satt och smaskade i mig nötterna så läste jag på innehållsförteckningen och blev lite smått förvånad när jag läste: "This bag may contain traces of nuts" Ehm.... ok, om det bara finns en risk att den innehåller spår av nötter, vad är allt annat som jag har stoppat i munnen då?

Det fick mig att tänka på dagens kyrkverksamhet, på en hel del kyrkor skulle man kunna sätta upp en skylt utanför dörren: "This church may contain traces of God". Ok, kanske lite elakt, men en liten tankeställare är det i alla fall. Det kan finnas en massa ingredienser som inte behöver vara där, det är väl ändå Gud som vi vill åt, det är därför vi går dit? :) Och gemenskapen med andra kristna också givetvis.

Nu är det bara tågresan kvar, händer det inget spännande där så lämnar jag Berlinresan genom detta inlägg och återgår till mina vanliga små vardagsfunderingar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Spår av nötter hehe, det påminner om ICAs torrostade jordnötter som även de KAN innehålla spår av nötter;)

Anonym sa...

Varför det står spår av jordnötter, är för att jordnöten är en mandel. och de andvänder oftast/alltid en och samma maskin till både nötter och mandlar,och ifall de inte har lyckats göra ren maskinen ordentligt så kan det bli spår kvar...

FlowJonas sa...

Ehm... jordnötter är väl ingen mandel? Jag känner folk som är otroligt allergiska mot nötter och där ingår jordnötter. Bara doften av jordnötter gör att de får otroliga problem. Så nog är det MER än bara spår av nötter i en jordnötspåse! :)

Anonym sa...

En gog idé det dära om "varningstexten" att sätta upp vid kyrkan. Man kanske skulle tillämpa den.

Filosofi/Religion Blogglista.se Religion BlogRankers.com Blogg Topplista på Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också!